Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «ΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ»

 
«Η φασιστική επιχείρηση «αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης» είναι εξαιρετικά πιθανό να καταλήξει με δολιότητα σε ένα προκατασκευασμένο, θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

Στόχος, ο εξαναγκασμός της Ελλάδος «να καθίσει βίαια» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τελική επιδίωξη την αλλαγή του καθεστώτος στο Αιγαίο.

Τον ένοπλο τυχοδιωκτισμό ο κύριος Ερντογάν τον έχει ανάγκη την περίοδο αυτή, αφ’ ενός για να εκμεταλλευθεί – εν όψει του δημοψηφίσματος – τα εθνικιστικά αντανακλαστικά της τουρκικής κοινής γνώμης και αφ’ ετέρου να αποκαταστήσει το κύρος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, που λόγω του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, επώδυνα καταρρακώθηκε.

Οι κραυγές των ακραίων στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη ή οι ψίθυροι στην τουρκική εθνοσυνέλευση, ότι αυτή είναι η στιγμή για να τιμωρηθούν οι Έλληνες (εκτός των άλλων και για την μη έκδοση των 8 τούρκων αξιωματικών) υποδηλώνουν ότι οι ώρες δεν είναι περίεργες αλλά κρίσιμες για την Ελλάδα.

Σε μία ακραία ενδεχόμενη εξέλιξη και προκειμένου να μην τραυματιστεί η χώρα, χρειάζεται η εξασφάλιση συγκεκριμένων προϋποθέσεων:

Εθνική ενότητα (και όχι ανεύθυνες και γελοίες εσωτερικές διαμάχες), πολιτική και οικονομική σταθερότητα, ένοπλες δυνάμεις με αξιόπιστη αποτρεπτική ικανότητα και σοβαρές συμμαχίες στην περιοχή και τον κόσμο.

Για να εκτιμηθεί ο βαθμός της επικινδυνότητας των στιγμών αυτών, το ευθύ ερώτημα που τίθεται προς τις πολιτικές μας ηγεσίες είναι: Για ποιες από τις πιο πάνω τέσσερεις προϋποθέσεις εργάζεσθε αυτή την ώρα;»

 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης

των Ελλήνων τ. Βουλευτών – Ευρωβουλευτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου