Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ κ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ κ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ»

 
«Το αναπάντεχο παραλήρημα του Τούρκου Προέδρου προβληματίζει σοβαρά όλους του Έλληνες αλλά και τους Άραβες, τους Κούρδους, Ιρακινούς, Ιρανούς, Ισραηλίτες, και ίσως και τις σιωπηλές και μέχρι στιγμής καιροσκοπούσες κυβερνήσεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ.
         Οι αιφνίδιες και αλλοπρόσαλλες λεκτικές αντιδράσεις του, αλλά και εκείνες οι τυχοδιωκτικές, όπως η στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και τώρα στο Β. Ιράκ, φαίνεται πως περιέχουν, εκτός από τη βουλιμία του άρπαγα, και μία άλλη εξήγηση:
         Ενώ κατέπνιξε το στρατιωτικό κίνημα, το οποίο ο ίδιος έντεχνα προκάλεσε για να εκκαθαρίσει και αστυνομεύσει την εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας του, αισθάνεται, για κάποιους λόγους, πιο ανασφαλής τώρα από ποτέ. Στο εσωτερικό αντιμετωπίζει την υπόκωφη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης και στο εξωτερικό νοιώθει να αυξάνει στα νοτιοανατολικά σύνορα της Τουρκίας η επικίνδυνη ρευστότητα.
        Ο κ. Ερντογάν, αυτός ο ικανός – και με τα τουρκικά μέτρα επιτυχημένος πολιτικός –, μεταβλήθηκε προοδευτικά από υπέρμετρη φιλοδοξία και εθνικιστική αλαζονεία, σε επικίνδυνο πλέον παίκτη της περιοχής. Δημαγωγεί και φανατίζει τον Τουρκικό Λαό για να στοιχηθεί πλάι του και σχεδιάζει ανεύθυνα, στο πλαίσιο του νέο-οθωμανικού ιμπεριαλισμού, στρατιωτικές περιπέτειες, με τις οποίες επιδιώκει, εκτός των άλλων, να περισπάσει το ισχυρό τουρκικό κατεστημένο και να ανορθώσει το τραυματισμένο ηθικό των στελεχών των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.
          Σ’ αυτή τη γεωπολιτική ανισορροπία της περιοχής μας, η Ελλάδα και η Κύπρος πρέπει να επαγρυπνούν, μιά και δυστυχώς τα Ην. Έθνη και η Ε.Ε., ως «εγγυητές της διεθνούς τάξης», είναι ηθελημένα ανήμποροι ή αναξιόπιστοι…»

  

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης

των Ελλήνων τ. Βουλευτών – Ευρωβουλευτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου