Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας 

για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου»

«Σ’ αυτό τον τόπο, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που σέβονται με στέρεο και αξιόπιστο τρόπο τους θεσμούς της Δημοκρατίας.
Δεν ρέπουν στην εύκολη κριτική, πολύ περισσότερο στις επιπόλαιες ή κακοήθεις επικρίσεις. Και δεν το κάνουν από ευπρέπεια αλλά από αίσθημα ευθύνης και δημοκρατική ζωτική αναγκαιότητα.
Η Ένωση των τ. Βουλευτών και Ευρωβουλευτών, αυτή την περίοδο και μπροστά στον εκτροχιασμό του δημόσιου λόγου, δεν θέλησε να εμπλακεί σε αχάριστες συζητήσεις και ανώφελες αντιπαραθέσεις. Τώρα που η αχλύ των τελευταίων εσωτερικών ανοησιών διαλύθηκε, αισθάνεται την ανάγκη να τονίσει πως η μη στήριξη των εθνικών θέσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι (για μία ακόμη φορά) ένας κακός οιωνός – όπως και στο παρελθόν – προσπάθειας μείωσης και δι’ αυτού του τρόπου χειραγώγησης του αρχηγού του Κράτους.
Για όλους ανεξαιρέτως θα είναι πολιτικά χρήσιμο να ανακοπεί η πορεία της επιστροφής προς τις άθλιες και ιδιοτελείς συνήθειες του παρελθόντος, που πολλές φορές, με παρεμφερείς συμπεριφορές προβλημάτισαν και αποσταθεροποίησαν προοδευτικά το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας.
Επιτέλους κάποιοι –ιδίως σ’ αυτές τις περιστάσεις - ας γίνουν σοβαροί. Οι αμαθείς ας διαβάσουν την πολιτική ιστορία αυτού του τόπου. Ίσως υπάρχει περίπτωση να διασωθούν και αυτοί και η σχοινοβατούσα πολιτική ομαλότητα.»

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης
των Ελλήνων τ. Βουλευτών – Ευρωβουλευτών

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου